Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Kleijwegt Van Valen Groep:

"Het spruitenseizoen is over"

Tholen – Spruiten liggen momenteel nog in de winkel maar het is een van de laatste weken. Jaarrond afzet is nog niet aan de orde in Nederland. "Het spruitenseizoen is over", zegt Kees Kleijwegt van Van Valen Groep. "Alles wat op het land stond, is geplukt. Deze zijn afgelopen week verwerkt. Ik zet er nu een streep onder." Afgelopen zeven maanden is hij in de weer geweest met spruiten en kijkt terug op een prijstechnisch goed seizoen. De start van het teeltseizoen was niet best. Kees: "Eerst extreme droogte en daarna stonden ze onder water. De opbrengst was dit jaar dus kleiner en de kwaliteit wat minder. Maar dat zorgde er wel voor dat het prijstechnisch mooi in balans is gekomen."



Iwan van Giersbergen van de Gebroeders van Aarle merkt dat de vraag naar spruiten ook over is. Jaarrond spruiten aanbieden, ziet hij nog niet zitten. "Zodra het warmer wordt, valt de vraag weg", merkt hij. Een grotere afzet aan spruiten zien zowel Iwan als Kees dit jaar niet terug. In Amerika hebben spruiten, net als boerenkool, het stempel van supergroente en is er veel vraag naar. In Nederland lijkt het nog echt een wintergroente.

Voor meer informatie
Van Valen Groep
Kees Kleijwegt
Transportweg 20-22
2991LV Barendrecht-Holland
T: +31 (0) 180 616 811
www.vanvalengroep.nl
inkoop@vanvalengroep.nl



Gebrs van Aarle B.V.
Van Leeuwenhoekweg 39
5482 TK Schijndel
T: (073) 544 19 19
info@aarlegebrs.nl
www.gebrsvanaarle.eu