Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe kun je én waarom moet je als kennisbedrijf onafhankelijkheid garanderen?

Tholen - Bij kenniscentrum Delphy Improvement Centre in Bleiswijk wordt praktijkonderzoek gedaan. De focus ligt altijd op de telers. Jacco van der Wekken, directeur: "En daar ligt precies het antwoord in besloten op de vraag waarom wij onze onafhankelijkheid kunnen garanderen. Wij zijn geen toeleverancier van producten. Wij vergaren kennis en delen dat met onze opdrachtgevers. Dus onze onafhankelijkheid is in het belang van de teler. Het onderzoek is dus in hún belang. En van niemand anders."
 


Jacco vervolgt: "Toeleveranciers laten hier natuurlijk ook praktijkonderzoeken uitvoeren. Het onderzoek bij Delphy Improvement Centre is dan altijd gefocust op het ontwikkelen van een compleet teeltconcept. Jacco: "Deze onderzoeken bieden dus direct meerwaarde voor telers. Voor toeleveranciers is het van belang dat hun producten goed gebruikt worden. Door hun producten in een teeltconcept te passen, is deze kennis heel praktisch toepasbaar voor de telers. Daarbij komt dat betrouwbaar onderzoek hét perfecte verkoopargument is. Een goed onderzoeksresultaat van ons centrum, zegt immers veel over de kwaliteit van hun goederen. Dus onze onafhankelijkheid is duidelijk."
 
De laatste jaren wordt er vaker gewerkt voor telersgroepen bij het Delphy Improvement Centre. Een voorbeeld daarvan is een groep aardbeientelers. Vroeger was er alleen sprake van collectieve financiering. Dan werden de resultaten vanzelfsprekend met iedereen gedeeld. Jacco: "Nu is deze opgedane kennis alleen bedoeld voor de opdrachtgever (lees: betalende telers binnen de groep). De resultaten komen niet meer in alle openbaarheid naar buiten. Het is alleen beschikbaar voor de mensen die ervoor betalen."
 
Telers doen wel eens onderzoek op hun eigen bedrijf. Jacco: "Dat kan, maar is natuurlijk erg riskant. Het blijft een proef en die kan altijd mislukken. Bij ons ook, maar dan is het op schaal en zijn de gevolgen te overzien. Bij ons in Bleiswijk hebben we afdelingen van 1000m², waarin het hele teeltconcept beproefd wordt: licht, verwarming, thermen, noem maar op. Zo kun je met de resultaten die uit het onderzoek komen, meteen aan de slag."
 
Voor meer informatie
Delphy Improvement Centre
tel (010) 522 17 71
Jacco van der Wekken
J.vanderWekken@delphy.nl
www.delphy.nl