Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
De laatste twee jaar optimale omstandigheden
Britse productie geforceerde rabarber terug op niveau 2007
Geforceerde rabarber doet het goed op de Britse markt. De volumes zijn dit seizoen uitstekend. Volgens Janet Oldroyd Hulme, van E.Oldroyd&Sons, is dit niet alleen te danken aan de vorst maar ook aan het feit dat de wortels twee jaar lang van optimale groeiomstandigheden hebben kunnen profiteren in de volle grond alvorens ze in de kas geplant werden.
"De wortels slaan energie op, die vervolgens vrijkomt wanneer het proces van fotosynthese stopt zodra de planten in donkere schuren geplaatst worden. "De omstandigheden zijn de afgelopen twee jaar ideaal geweest waardoor we momenteel onze beste oogst van de laatste tien jaar hebben."
Janet vertelt dat de markt ook prima is. "De Nederlandse import is duur omdat een deel van de buiten geteelde wortels verloren is gegaan als gevolg van wateroverlast. Dit zal nog 2 tot 3 jaar problemen geven totdat er nieuwe wortels geproduceerd kunnen worden."
De vraag naar rabarber is, evenals die van vele andere groenten, gestegen nu steeds meer mensen zich richten op gezonde voeding. Janet vertelt dat consumenten een voorkeur hebben voor geforceerde rabarber vanwege de mooie kleur en de betere smaak.