Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thanet Earth gaat zesde kas bouwen

De nieuwe kas van Thanet Earth is nog maar net af en toch staat de volgende al in de steigers. De bouw zal deze week van start gaan en moet binnen een half jaar af zijn.

De kas zal gebruikt worden voor verschillende soorten speciale tomaten, zoals de handelaren in de VK willen. Uiteindelijk wordt jaarlijks een grote toename van de productie verwacht. 



Uitgerust met de allernieuwste voorzieningen zal de warmtevoorziening van de nieuwe kas gekoppeld worden aan de andere vijf kassen in de buurt. Op die manier wordt de warmte gedeeld en energie bespaard. De warmte, opgewekt in de WKK's, zal alle kassen voorzien van warmte. Dit zal gebeuren door de warme lucht te verplaatsen tussen de kassen. Daarnaast zijn de kassen ook voorzien van een belichting. Op die manier is er zekerheid, dat het klassieke Thanet Earth aanbod, van 52 weken Britse tomaten oogsten, constant blijft. Ook in de nieuwe productieruimte. 

Net als de bestaande kassen zullen de nieuwe kassen gebruik maken van het opvangen van regenwater en biologische compost om zo milieuvriendelijk te blijven. Daarnaast zal het aantal medewerkers toenemen tot ongeveer 830. Thanet Earth versterkt zich als werkgever en bijdrager voor de omgeving. 



Dit is de sleutel voor succes volgens directeur Des Kingsley, van Thanet Earth. "Het continu verbeteren van het bedrijf is cruciaal om onze ambitieuze tot uitvoer te brengen." Toen de bouw begon, vertelde hij: ''Het toevoegen van meer capaciteit voor het laten groeien van Britse tomaten zal zorgen dat Thanet Earth een sterkere partner wordt voor onze verkopers. Hun klanten zijn grote voorstanders van Britse producten. De vraag naar Britse producten zal volgens de verwachtingen toenemen. Thanet Earth is een bekend en gerespecteerd bedrijf hier. De nieuwe jaarrond productie van de Britse tomaten zal dan ook erg gewaardeerd worden.''

Voor meer informatie:
Thanet Earth
www.thanetearth.com
Publicatiedatum: