Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rene Welles:

"Retail moet overschakeling naar Hollandse komkommers nog maken"

Tholen - De productie van Hollandse komkommers kwam aan het begin van het seizoen moeizaam op gang met goede prijzen als gevolg. Inmiddels is met het mooie weer van de afgelopen dagen het aanbod een stuk groter geworden. "Hierdoor staan de prijzen wat onder druk. De kleine komkommers zakten gisteren al weg naar een kwartje en vandaag volgde de rest", vertelt Rene Welles, die komkommers teelt in Grubbenvorst en Horst en zijn eigen afzet verzorgt.



"Er is nog veel Spaans product op de markt en de retail zit nog volop in de Spaanse programma's. Het is nu wachten tot de supermarkten overschakelen op het Hollands product. Ik heb zelf één klant die al overgeschakeld is, maar de meesten moeten de switch nog maken", vertelt René. Volgens de teler is het komkommerareaal dit jaar stabiel tot licht stijgend. "Er is iets meer hogedraadteelt. Wij zijn ook met één kas overgegaan op hogedraad en dat zal in totaliteit voor een wat groter aanbod zorgen."

"Ik ben positief gestemd over het Hollandse seizoen. We hebben gelukkig vrij vaste afzet en zijn daarmee niet zo afhankelijk van de dag- en weekhandel. In komkommers is het altijd hollen en stilstaan. Is iedereen in productie, dan loopt de afzet veelal moeizaam en bij teeltwisselingen komt er meer ruimte in de prijsvorming. Wij moeten gewoon zorgen dat we een goed product leveren"

Voor meer informatie:
Welles BV
Sintelweg 1
Grubbenvorst
Mob: 06-51087052
info@wellesbv.nl
www.wellesbv.nl