Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse telers bezorgd om importheffing VS

Vorige maand noemde de perssecretaris van het Witte Huis, Sean Spicer, een importheffing van 20% op Mexicaanse goederen als een mogelijke manier waarop Mexico voor de grensmuur, die naar schatting zo'n $20 miljard dollar gaat kosten, zou kunnen betalen. Later zei hij dat dit slechts een van de mogelijkheden was om de muur te financieren.

Wholesum Harvest woordvoerster Jessie Gunn zegt dat het verhogen van de kosten van de Mexicaanse import de AGF-sector dramatisch zou kunnen beïnvloeden en het moeilijker zou kunnen maken voor Amerikanen met lage inkomens om zich gezonde voeding te kunnen veroorloven. "AGF heeft geen enorme winstmarge," zei Gunn boven het lawaai van de verpakkingsinstallatie in Nogales uit, terwijl werknemers tomaten die op een transportband langskwamen inspecteerden en in dozen verpakten. "Zo'n kostenverhoging zullen we niet kunnen absorberen dus het zal doorberekend moeten worden."

Gunn zei dat ze ook bang is voor het effect op Amerikaanse telers als de importheffing tot een handelsoorlog leidt. Mexicaanse Senator Armando Rios Piter suggereerde medio februari al dat Mexico de Amerikaanse maïs zou moeten boycotten en het van andere landen zou moeten kopen.

"We hebben een zeer symbiotische relatie met de Amerikaanse AGF-sector en Amerikaanse telers. Ze ontvangen al grote subsidies en zullen hier dus door geraakt worden want er zal zeker een reactie zijn als ze hun gewassen niet naar Mexico kunnen exporteren," zei ze.

Lees meer op tucson.com
Publicatiedatum: