Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BZG-lijst uitgebreid met Priva-zuiveringsinstallaties

De Vialux E-Line is sinds 3 maart 2017 opgenomen in de BZG-lijst van goedgekeurde zuiveringsinstallaties. De afgelopen periode heeft Priva de Vialux E-Line ontwikkeld en getest voor het afbreken van gewasbeschermingsmiddelen in lozingswater.

De Vialux E-Line is gebaseerd op geavanceerde UV-oxidatie en is verkrijgbaar als specifiek zuiveringssysteem of als uitbreidingsmodule waarmee een zuiveringsfunctie aan een Vialux M-Line ontsmetter kan worden toegevoegd. Bij de ontwikkeling is extra aandacht besteed aan het optimaal inzetten van ontsmettingsinstallaties. De nadruk ligt op hergebruik van drainwater en het voorkomen van onnodig lozen. Met een beperkte investering kunnen deze installaties worden uitgebreid met een zuiveringsfunctie die voldoet aan de wetgeving.

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) heeft op basis van het in opdracht van Priva BV uitgevoerde onderzoek, geoordeeld dat met de Priva Vialux E-line unit, type Vialux E-2, E-4, E-6, E-8 en de Priva Vialux M-line met E-line module, type Vialux M-2, M-4, M-6, M-8, indien deze wordt toegepast bij de onderzochte specificaties en instellingen, ten minste 95% zuiveringsrendement wordt behaald. De zuiveringsinstallaties Priva Vialux E-line unit en de Priva Vialux M-line met E-line module worden daarom op de BZG-lijst met goedgekeurde zuiveringsinstallaties geplaatst.




Het goedgekeurde systeem heeft per set van twee M-Line UV-kamers een zuiveringscapaciteit van 0,75 m3/uur. Dit geldt zowel voor het zuiveringssysteem als de uitbreidingsmodule voor op een ontsmettingssysteem. De systemen worden aangestuurd door Priva Connext software. Dit is mogelijk in een standalone uitvoering maar ook als onderdeel van het totale watermanagement.


De BZG-lijst is te vinden op: http://www.helpdeskwater.nl/onderwerpen/emissiebeheer/agrarisch/glastuinbouw/

Voor meer informatie:
BZG
mevr. C.A.M. Baltus van RWS Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL)
tel. 06-51103638
corine.baltus@rws.nl
www.rws.nl

Priva
Zijlweg 3
2678 LC De Lier
Nederland
T: +31 (0)174 522 600
F: +31 (0)174 522 700
contact.priva@priva.nl
www.priva.nl
Publicatiedatum: