Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruit Vandepoel levert asperges onder eigen merk

"Aspergeprijzen drie euro gedaald sinds begin seizoen"

Tholen - Binnenkort zal het aspergeseizoen losbarsten. Toch zijn de binnenlandse asperges al een tijdje verkrijgbaar uit de kas. "Wij zijn ze ongeveer drie weken geleden gestart met de verkoop van asperges onder ons eigen merk. Voorlopig bieden we alleen ons eigen merk aan", vertelt Lieve Verheyden, aankoopster groenten bij Fruit Vandepoel. "We hebben asperges onder Vandepoel nu meerdere jaren in ons assortiment en de klanten zijn er tevreden over. Op die manier geven we toch een bepaalde meerwaarde aan het product."



3 euro daling
Ze geeft aan dat de volumes nog niet zo groot zijn. "Voor onze eigen klanten kan ik voldoende aanbieden, maar het marktaanbod is nog niet enorm groot. Afnemers op dit moment zijn restaurants en enkele primeurwinkels. De prijzen startten niet extreem hoog dit jaar, vorig jaar begonnen we hoger. "Aan het begin van het seizoen zaten we rond de 15 euro en vorig week daalde dat naar 13/14. Afgelopen woensdag was de prijs 12 euro, dus dat betekent 3 euro minder dan in het begin. Toch zijn dit zeker nog geen lage prijzen."



De verwachting voor de komende weken is afhankelijk van het weer. Bij zachte temperaturen en zonnig weer, krijgen we meer vraag en ook meer aanbod", besluit ze. "Momenteel zijn het natuurlijk nog serre-asperges, als de vollegronds erbij komen zullen de aantallen volop toenemen."

Voor meer informatie:
Fruit Vandepoel
Lieve Verheyden
Verkoop Mabru
Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - Belgiƫ
Tel.: +32 (0) 2 241 17 20
Fax: +32 (0) 2 216 83 71
info@fruitvandepoel.be
www.fruitvandepoel.be