Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
"Dit is het eerste jaar waarin we artisjokken uit Egypte hebben moeten importeren," zegt Omar Trinchera van het Italiaanse Cambofrutta. Het bedrijf besloot Egyptische Violetto-artisjokken te importeren, omdat de artisjokkenoogst in de Italiaanse regio Apulia aan het begin van 2017 zware schade heeft geleden door de slechte weersomstandigheden. Dit heeft geleid tot een schaarste, die door Italiaanse bedrijven werd opgelost door van andere markten gebruik te maken.
"Egyptische Violetto-artisjokken lijken erg op Italiaanse artisjokken. Ze hebben als voordeel dat ze groter zijn en een veel intensere kleur hebben," zegt Trinchera. Het grootste verschil met Italiaanse artisjokken is volgens hem dat Egyptische telers in tegenstelling tot Italiaanse teeltbedrijven de artisjok niet met blad en al oogsten. De Egyptische artisjokken bevatten daardoor bij export alleen maar een steel van 10 centimeter.
De prijzen voor artisjokken waren dit jaar redelijk en de markt heeft in ieder geval tot februari goed gefunctioneerd. De Italiaanse bedrijven zullen tot maart artisjokken uit Egypte blijven importeren, waarna de bedrijven zich klaar zullen maken voor het nieuwe seizoen.