Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AHDB rapport:

Britten voorkomen crazy roots met biochar

De Britse tuinbouworganisatie AHDB heeft onderzoek gedaan naar crazy roots in tomaten. Volgens de AHDB heeft 90% van de Britse kwekerijen hier last van en lopen de kosten flink op. Met de proeven hebben ze onderzocht welke biologische behandeling crazy roots kan voorkomen.

Voorbeelden van ernstige symptomen waargenomen bij niet-geënte (links) en geënte planten (rechts). (Foto overgenomen uit het AHDB rapport)

Symptonen
Uit de resultaten blijkt dat de biochar Biology Blend van Carbon Gold het meest effectieve product is om de symptomen van overmatige wortelgroei in steenwol verminderen. (zie de kop op pagina 4 en de staafdiagrammen op pagina 10). Biochar is een gezuiverde, zeer poreuze vorm van houtskool. Daarmee wordt zowel de dichtheid als het vermogen om vocht vast te houden van grond en substraat verbeterd. Na verloop van tijd wordt de biochar gekoloniseerd door nuttige microben, wat de bodemgezondheid en de weerbaarheid van de plant verbeterd. 

Cor-Jan van der Elzen is commercieel manager bij Carbon Gold, producent van biochar, en is uiteraard blij met het resultaat. "Crazy Roots treft bijna 90% van de Britse tomatenkwekerijen treft en betekent aanzienlijke oogstverliezen. We hopen dat deze proeven telers vertrouwen geven in onze biologische producten. We kunnen gezonde, productievere planten genereren, verlies verminderen en oogsten maximaliseren." 

Klik hier voor het rapport.

Voor meer informatie:
Carbon Gold
sales@carbongold.com

Publicatiedatum: