Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
accurate respons voorkomt uitbreiding

Brand in kweekcel bij Biobest

Op zaterdagavond brak brand uit in een kweekcel bij Biobest in Westerlo. De vermoedelijke oorzaak is een defecte schakelkast. Gelukkig kon uitbreiding van de brand voorkomen worden door de snelle en accurate respons van het Biobest permanentieteam en van de lokale brandweer, die snel ter plaatse kwam. De schade blijft beperkt tot één enkele kweekruimte voor mijten. Het bedrijf verwacht dat klanten geen hinder zullen ondervinden van het incident.

Peggy Bogaerts, lid van de R&D afdeling en verantwoordelijk voor de permanentie dit weekend: "Ik ontving een automatische waarschuwing op zaterdagavond. Omdat ik op de melding zag dat de temperatuur veel te snel opliep, heb ik er ook meteen Joris Lievens van onze technische dienst bijgeroepen. Binnen ons permanentieteam staat 24 uur op 24 iemand paraat die in de buurt van het bedrijf woont. We gingen meteen ter plaatse en zagen dat er iets ernstigs aan de hand was. Dankzij een regelmatige training wist ik ook precies wat me te doen stond. We beslisten meteen om de brandweer erbij te halen en de cel zelf niet te openen. De brandweer was snel ter plaatse en we zijn er in geslaagd de schade te beperken tot één enkele kweekcel."

Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest : "Ik ben Peggy en Joris, de mensen van de brandweer en alle teamleden die nog op zaterdag en zondag in de bres gesprongen zijn erg dankbaar. Eén kweekcel is volledig vernield, maar daarbuiten is alles intact gebleven. Ik besef ten volle dat hun koelbloedigheid, hun engagement en de goede organisatie met heldere procedures veel erger hebben voorkomen. Uiteraard doen we verder onderzoek naar de oorzaak van het incident en zullen we in functie daarvan bijkomende maatregelen nemen. Dankzij de inzet van onze medewerkers en een goede preventieve planning die erop gericht is extra vraag of onvoorziene problemen in productie op te vangen, heb ik er vertrouwen in dat we de continuïteit van onze leveringen naar onze klanten optimaal gaan kunnen garanderen."

Voor meer informatie:
Biobest Belgium NV
T: +32 14 25 79 80
Email: info@biobest.be
Publicatiedatum: