Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gedeputeerde Staten bezoekt tuinbouwgebied Bommelerwaard

Gedeputeerde Staten bracht op dinsdag 21 februari een bezoek aan de tuinbouwherstructurering in de Bommelerwaard en aan snijbloemenkweker Alwin Pippel. GS houdt haar wekelijkse vergadering regelmatig op locatie. Ditmaal werd de vergadering afgesloten met een tour door het gebied met de nadruk op Zuilichem. Met deze tour is een duidelijk beeld ontstaan van het resultaat van de herstructurering op dit moment.



Directeur Teun Biemond, begeleidde de groep als gastheer die dag. Bij ruim 24 resultaten, die kenmerkend zijn voor de herstructurering, werd stilgestaan. "We hebben een divers programma samengesteld, om zo een goed beeld te geven van de opgave en de bereikte resultaten van de herstructurering tot nu toe.", aldus Teun Biemond. "De route die we nu rijden, laat zien wat er bereikt is, maar ook voor welke uitdagingen we nog staan. Een gebied met gesloopte kassen, een Natuurvriendelijke Oever (NVO) gecombineerd met een ijsbaan, en groenstroken: allemaal zaken waar PHTB zich mee bezighoudt." Uiteraard zijn er ook aandachtspunten, zoals een illegale caravanstalling en een smalle weg waar nu nog veel vrachtverkeer overheen rijdt. Maar ook: een tuinder die nu nog niet kan uitbreiden omdat de financiƫn niet rond zijn. Teun Biemond: "Wij kunnen als PHTB faciliteren, motiveren en begeleiden, maar de plannen en situatie van de ondernemer zijn leidend."



Bezoek Alwin Pippel
Tuinder Alwin Pippel nam de GS leden vervolgens mee in zijn visie op ondernemerschap, en zijn ambities en uitdagingen die daarbij komen kijken. Na een tour door de kas waar Alwin 'zijn' Lisianthus kweekt, nam het bezoek plaats in de koffiekamer van het bedrijf. De rode draad van de discussie was de verplaatsingsregeling; op dit moment een actueel thema binnen GS en PS. Alwin ging met de GS leden in gesprek over zijn ambitie om uit te breiden.



"Ik heb een goed lopend bedrijf maar ben ambitieus en wil verder investeren. Die mogelijkheden zijn er, maar door de actuele ontwikkelingen rondom de verplaatsingsregeling, wordt dat voor mij lastiger." Om te kunnen uitbreiden, zal onder andere zijn broer die deze grond in bezit heeft, moeten verplaatsen naar een andere locatie. Alwin: "Graag willen we gebruik maken van de verplaatsingsregeling, waarvoor we op dit moment aan de regels voldoen. Het wordt voor het realiseren van onze plannen echter lastiger, als deze regeling zou komen te vervallen." De grond waar Alwin wil uitbreiden, is nu nog van zijn broer. Op deze grond is ook een woonhuis gevestigd. GS lid Conny Bieze: "Een werkbezoek als dit, laat zien wat er leeft en speelt in het gebied. Dit is voor ons als GS heel erg waardevol. Echter is een dergelijk bezoek uiteraard niet geschikt om ter plekke over een oplossing na te denken. Natuurlijk zullen wij deze signalen wel meenemen."
Publicatiedatum: