Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inventarisatie warmtevraag glastuinbouw Greenport Aalsmeer

LTO Glaskracht Nederland is samen met Greenport Aalsmeer eind 2016 gestart met een 'warmte inventarisatie' onder de glastuinbouwondernemers in de Greenport. De inventarisatie is gericht op het in kaart brengen van de warmtebehoefte van ondernemers en de randvoorwaarden die zij stellen aan een aansluiting op een mogelijk warmtenet.

De ontwikkeling van warmtenetten moet leiden tot een vermindering van het gebruik van aardgas. Hierbij kan een warmtenet gevoed worden door verschillende en meerdere warmtebronnen, zoals restwarmte van de regionale industrie, geothermie en/of biomassaketels. Dit kan zowel centraal als decentraal zijn.

De inventarisatie is gericht op de grootste glasclusters binnen de Greenport: De Kwakel, Nieuw Amstel, Amstelveen, Schinkelpolder en Prima4A/Rijsenhout. Er wordt met een selectie van ondernemers in deze gebieden gesproken om zo een eerste beeld te krijgen van de warmtebehoefte voor het gehele gebied. De inventarisatie wordt in het eerste kwartaal van 2017 afgerond en moet een globaal beeld geven van de behoefte aan, en de haalbaarheid van, (een) warmtenet(ten) in de Greenport Aalsmeer alsmede de vervolgstappen om te komen tot realisatie.

Neem voor vragen contact op met Hans van den Berg, Procesmanager Warmte bij LTO Glaskracht Nederland via hvandenberg@ltoglaskracht.nl

Bron: Greenport Aalsmeer
Publicatiedatum: