Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russen telen jaarrond komkommers onder belichting

Botanica is een glastuinbouw bedrijf voor de productie van komkommers in de Volgograd regio in Rusland. Om jaarrond kwalitatief hoogwaardige productie te kunnen garanderen, heeft Botanica gekozen voor de totale groeilichtoplossing van Hortilux. Het project wordt in twee fases uitgevoerd. De eerste fase van 5 hectare is nu operationeel naar volle tevredenheid van de klant. Later in 2017 wordt nog eens 10 hectare gerealiseerd.



Botanica heeft gekozen voor een installatie met de 1000 WATT HSE NXT II armaturen van Hortilux voor het komkommer gewas. Het systeem kent een vierstanden-schakeling, dat altijd voor het perfecte lichtniveau zorgt. "Hortilux heeft ons uitstekend geadviseerd betreft de mogelijkheden voor onze specifieke situatie", aldus Yurij Sudarev, grootaandeelhouder van Botanica. "Doordat Hortilux de engineering, installatie en de hardware verzorgt, sluiten alle componenten naadloos op elkaar aan en wordt een langere levensduur en optimaal resultaat gegarandeerd."

"We hebben gekozen voor een combinatie van HSE NXT II armaturen met een diep stralende reflector om een hoge lichtoutput en optimale verticale licht verdeling in ons gewas te realiseren. Deze combinatie is perfect voor ons gewas en helpt ons het rendement per m2 te verhogen. De persoonlijke benadering en specialistische kennis en oplossingen van Hortilux hebben ons overtuigd. En dankzij het kantoor in Moskou garandeert Hortilux lokale aanwezigheid op de Russische markt en op lange termijn de service die wij van onze leveranciers verlangen."

Na een routinematige kwaliteitscontrole zegt Botanica dat het lichtniveau door de armaturen wordt geleverd uitstekend is en precies voldoet aan het advies dat door Hortilux is gegeven en gegarandeerd.


Botanica
LLC "Ovoschevod" is opgericht in januari 1975 en groeide tegen het einde van de 80'er jaren uit tot de op één na grootste groentenproducent in de RSFSR (Russische Federale Sovjetrepublieken) In 2004 werd het bedrijf overgenomen door de 'Radezh' groep en sindsdien worden de producten onder het merk "Botanica" vermarkt.

Vandaag de dag beslaat Botanica een oppervlakte van 20ha ultramoderne kassen, inclusief een logistiek centrum en een eigen energievoorziening. Het bedrijf biedt werk aan 400 medewerkers en produceert tot 100kg per m2. "Botanica" biedt jaarrond geteelde, ecologische groenten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Het bedrijf belevert met haar producten winkels in Volgograd en andere regio's van Rusland.




For more information:
Hortilux
Vlotlaan 412
2681 TV Monster
Netherlands
www.hortilux.com
Publicatiedatum: