Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische wetenschappers ontwikkelen eerste transparante energie opwekkend glas

West-Australische wetenschappers hebben een alternatief voor zonnepanelen ontwikkeld dat een revolutie op het gebied van duurzaamheid zou kunnen betekenen. Ze denken het eerste transparante, energie opwekkend glas te hebben ontwikkeld zodat hierdoor in elk klimaat of seizoen gewassen zouden geproduceerd kunnen worden.

De technologie is ontwikkeld aan het Electron Science Research Institute (ESRI) van de Edith Cowan University in Perth. In het glas zitten nanodeeltjes die 90% van de ultraviolette (UV) en infraroodstraling uit de zonnestralen halen en overbrengen naar zonnecellen aan de rand van de glazen panelen. De opgewekte energie kan worden gebruikt om de kas van stroom, licht, verwarming, koeling, waterontzilting en/of irrigatie te voorzien. ESRI heeft van het Cooperative Research Centre van de federale regering een subsidie van $1.6 miljoen gekregen. Hiermee zal een proefkas van 300 vierkante meter worden gebouwd in de regio Perth.

Bron: abc.net.au
Publicatiedatum: