Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijf hectare nieuwbouw in gebruik genomen in Vierpolders

Regelmatige passanten van de Prinsenweg in Vierpolders zullen hun ogen niet geloven bij een nieuw bezoek aan de tuinbouwgemeente Brielle op Voorne-Putten. Op de plek waar een kleine vijf maanden terug nog braakliggende grond lag, is inmiddels een ultramodern kassencomplex van 5 hectare opgetrokken. Op advies van WLTM-makelaar Jaco Eeltink kozen de ondernemers ervoor om de nieuwbouwplannen in Vierpolders te verwezenlijken.

Hoe kies je waar je je nieuwe vestiging runt? Daarbij kan de rol van een makelaar groot zijn. Onlangs werd Jaco Eeltink gecontacteerd door ondernemers die graag hun kwekerij uit wilden breiden. "Maar, de mogelijkheden om bestaand glas over te nemen in het Westland waren nagenoeg nihil." Mede op advies van WLTM-makelaar Jaco Eeltink verlegde ze daarom het vizier naar andere tuinbouwgebieden.
 
Dichtbij het Westland
"Ik wilde niet ver bij het Westland vandaan, gelet op de reisafstand naar onze andere locaties", vindt de teler. Het aanbod aan goede bestaande glasgroentebedrijven bleek echter beperkt. Mede gevoed door de nu nog redelijke grondprijzen en de lage rente opperde de bank de mogelijkheid om voor nieuwbouw te kiezen. Verschillende tuinbouwgebieden met beschikbare grondposities kwamen in beeld, waaronder een tuinbouwlocatie van 32 hectare in Vierpolders. "Voor de tuinbouwcrisis had ik al eens vergeefs geprobeerd om deze locatie te verwerven voor drie tuinbouwondernemers," aldus Eeltink. Destijds was een bieding ter hoogte van een veelvoud van de huidige verkoopprijs voor de grondeigenaar nog te weinig. Dit keer was de WLTM-makelaar wel succesvol. Kort voor de zomer werd met de gemeente Brielle een akkoord bereikt over de verkoop van een perceel van circa 12,5 hectare, ruimte biedend voor de gefaseerde bouw van 10 hectare kassen.Goede risico-analyse
De ondernemers zijn blij met de ondersteuning van WLTM-makelaar Eeltink. "Vroeger kon je als teler zelf nog wel een perceel grond aankopen. Vandaag de dag kan dat echt niet meer. Er komt zoveel meer bij kijken dan vroeger," verwijzen ze naar onder meer milieutechnische en juridische zaken, die een steeds belangrijkere rol spelen bij de verwerving van grond. "Jaco is goed thuis in deze materie. Met name op het gebied van wet- en regelgeving is hij zeer goed ingevoerd." Dit kwam goed van pas toen enkele omwonenden bezwaar aantekenden tegen de nieuwbouwplannen. "Jaco heeft toen een goede risico-analyse gemaakt, rekening houdend met mogelijk oponthoud dat kon ontstaan als gevolg van die bezwaren."
 
Geen ruimte voor uitstel
Aangezien de opleverdatum van de nieuwbouw in verband met de start van het nieuwe teeltseizoen geen ruimte bood voor uitstel, moest snel worden gestart met de bouw. "Met zijn juridische kennis heeft Jaco dit alles zeer goed in beeld gebracht en niet alleen mij, maar ook de bank overtuigd." Aan een deel van de bezwaren van omwonenden wordt tegemoet gekomen door de aanleg van een groenstrook, waardoor enkele silo's aan het zicht worden onttrokken. "Aan de andere kant heb je echter juist weer te maken met een omwonende die geen groen wil met het oog op overlast van bladeren. In een stressvolle periode, waarin je te maken hebt met bezwaarmakers en een welstandsbeoordeling, is het fijn als je kunt vertrouwen op iemand met verstand van zaken."
 
Netwerk belangrijk
Het tot in detail kennen van een tuinbouwgebied en het hebben van een goed netwerk zijn volgens de ondernemers dan ook absoluut kenmerkend voor een goede makelaar. "Ook bij de verwerving van de nieuwe locatie in Vierpolders bleek Jaco's netwerk zeer waardevol. Hij kent de lokale wethouders en dat is zeker een voordeel gebleken."

Voor meer informatie:
WLTM
Hoefweg 205 B
2665 LB BLEISWIJK
T 088 - 4 111 888
M 06-55217820
www.wltm.nlPublicatiedatum: