Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wees alert op vraatschade bij kweekzakjes & -lint"

"In koude periodes zoeken knaagdieren de warmte op in kassen. Hier nestelen ze zich waarna ze op zoek gaan naar voedsel. Vaak gaan ze zich hierbij te buiten aan de kweekzakjes of –linten met roofmijten die in het gewas hangen. Muizen vinden dit namelijk heerlijk." Deze waarschuwing geeft Conrad van Doorn, gewasbeschermingsspecialist potplanten/sierteelt bij Royal Brinkman.

Vraatschade
"Momenteel zie ik bij telers dan ook veel gevallen van vraatschade. Dit is uiteraard absoluut niet gewenst: als muizen de kweekzakjes aanvreten, ontstaan er grote gaten in de verpakkingen. Wanneer je het gewas vervolgens water geeft, komt dit water via de gaten ook in de zakjes terecht, waardoor het materiaal gaat schimmelen en rotten. Zo beschadigt dus het complete systeem."



"Om te voorkomen dat knaagdieren de kweekzakjes of –linten aanvreten, is het belangrijk om tijdig te starten met het monitoren op de aanwezigheid van knaagdieren en – wanneer blijkt dat er knaagdieren aanwezig zijn in de kas – om zo snel mogelijk te starten met knaagdierbestrijding. Veel telers onderschatten het belang van een goede knaagdierbestrijding. Hierdoor zie ik het hierboven beschreven probleem helaas heel vaak langskomen. Daarom is mijn advies: laat je goed informeren over het weren en bestrijden van knaagdieren. Op die manier voorkom je dat muizen in korte tijd grote schade kunnen aanrichten."

"Wees voor nu dus alert op vraatschade bij kweekzakjes en –linten. Kom je aangevreten producten tegen? Neem dan zo snel mogelijk maatregelen of neem contact op met mij of mijn collega's voor een advies."

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Conrad van Doorn
Woutersweg 10
2691 PR 'S-Gravenzande
t: +31 (174) 44 61 00
f: +31 (174) 44 61 50
conrad.van.doorn@royalbrinkman.com
www.royalbrinkman.nl
Publicatiedatum: