Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook Bowie is een aubergine

Bowie. Dat is de naam van het nieuwe aubergineras E37H.01734 van Enza Zaden. De naam werd gisteren op de HortiContact bekend gemaakt. Auberginekwekerij fa. P.E.M. Zwinkels, die dit ras al volledig op 7,5ha teelt, was bij dit moment aanwezig en kreeg een speciaal 'Bowie'-bord uitgereikt.

"De marktomstandigheden zijn constant in beweging," vertelt Enza Zaden-vertegenwoordiger Frank van der Spek. "Zo is er een behoefte ontstaan aan een wat grover ras, dat meer vruchten van 300 tot 400 gram produceert. Na het aubergineras Bartok hebben we deze behoefte met Bowie, een wat grover ras, volledig ingevuld. De HortiContact was het ideale moment om samen met de telers dit ras te dopen."


Vlnr: Frank v/d Spek (Enza), Angela, Ron en Peter Zwinkels (Kwekerij Zwinkels) en Cees van Dorst (Enza)

Kenmerken Bowie

Bowie heeft de uitstekende vruchtkwaliteit die men van Enza Zaden gewend is. Het is een arbeidsvriendelijk ras met een hoge totaalproductie. Daarbij produceert het een hoog percentage vruchten tussen 300 en 400 gram per stuk. De vruchten zijn mooi zwart, kleuren niet rood en zijn goed houdbaar. Bowie is niet gevoelig voor rotte vruchten, ook niet in het najaar. Dit zijn de kenmerken waardoor het ras met kop en schouders boven andere rassen uitsteekt.



Naast kwekerij fa. P.E.M. Zwinkels hebben verschillende telers dit ras al op proef staan.



Voor meer informatie:
Enza Zaden
Haling 1E
1602 DB
Enkhuizen
T +31 (0)228 350 100
F +31 (0)228 315 960
info@enzazaden.nl
www.enzazaden.nl

Publicatiedatum: