Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal Peppers koopt 54 hectare in Glasparel Zuidplaspolder

Paprikakwekerij Royal Peppers heeft 54 hectare grond gekocht in Glasparel Zuidpolder. Het bedrijf teelt momenteel op 30 hectare en gaat de nieuwe kavel in fases bebouwen. Dit voorjaar nog gaat de bouw van start.

Patrick en Peter van den Bosch, eigenaren Royal Peppers, telen momenteel op vier locaties en deels onder belichting. Het bedrijf in Waddinxveen wordt de vijfde en grootste locatie. "In Glasparel Zuidplaspolder kunnen we ons bedrijf voor de toekomst realiseren; hier kunnen we onze paprika's op een duurzame, biologische en verantwoorde manier produceren. Samen met ons team kijken we uit naar de toekomst en de komst van deze nieuwe teeltlocatie."



Schaars in de Randstad
Het nieuws komt nog geen twee maanden nadat bekend werd dat rozenkwekerij Porta Nova 9,2 ha in Glasparel Zuidplaspolder afneemt. Met de nieuwe verkoop is in één klap meer dan 70% van het totale areaal vergeven en commercieel directeur Arnaud van der Eijk van Wayland Developments weet te melden dat er inmiddels vergaande belangstelling wordt getoond voor Glasparel Zuidplaspolder. "Naar verwachting zal het niet lang meer duren voordat de nog beschikbare kavels vergeven zullen zijn."

Dergelijke grondposities zijn schaars in de Randstad, licht Arnaud toe. 'Dit is een dichtbevolkt gebied tussen Gouda, Zoetermeer en Rotterdam. Glasparel Zuidplaspolder is direct aangesloten op de A12 en A20. Juist dat maakt deze locatie voor kopende partijen ideaal. Naast een optimale logistiek is de locatie ook voor personeel aantrekkelijk door de centrale ligging. Bovendien is het gebied ontwikkeld met het oog op de toekomst. Er is voorzien in een bijzondere gietwateroplossing en er ligt een CO2-netwerk. Tevens is de komst van een grote duurzame warmtebron binnen Glasparel en de aanleg van het warmtenetwerk door Wayland Energy een belangrijke voorwaarde geweest voor de kopers van het 54 ha grote perceel. Zo is aan alle voorwaarden voor duurzaam ondernemen voldaan en geven we de nieuwe kopers een vliegende start.'

Bezoek Wayland Developments deze week op de Horticontact.

Voor meer informatie:
Wayland Developments
Arnaud van der Eijk
telefoon: 010-5210881
e-mail: avandereijk@wayland.nl
Publicatiedatum: