Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria gaat importheffingen op tomaten verhogen

Nigeria gaat de importheffingen op tomaten verhogen en laat belastingen op sommige machines vervallen om de lokale productie te stimuleren en de investeringen in de agrarische sector aan te zwengelen, aldus de Minister van Economische Zaken afgelopen woensdag.
"De importheffingen gaan zeker omhoog. We maken nog bekend wat de nieuwe tarieven precies inhouden, maar er gaan duidelijk dingen veranderen," zei Minister Okechukwu Enelamah. Importheffingen tot 20 procent op sommige machines zouden kunnen vervallen. "We gaan de import van tomaten beperken tot wat lokaal geproduceerd kan worden." 
Nigeria probeert de lokale voedselproductie te vergroten om hoge importkosten te vermijden en de afhankelijkheid van olie-export terug te brengen. Maar een kunstmatige hoge wisselkoers heeft de financiƫle reserves doen verdampen waardoor in de afgelopen maanden twee lokale fabrieken waar tomatenpuree gemaakt werd tijdelijk werden gesloten.

Publicatiedatum: