Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Libië verbiedt twee maanden groentenexport om AGF-prijzen lager te krijgen

Nadat de groenteprijzen op de lokale markten toenamen, heeft Libië de export van verse groenten voor twee maanden verboden. Het Ministerie van Economie maakte in Tripoli bekend dat ze hierdoor de prijzen stabiel willen houden. 

Libië importeert echter vooral groenten en produceert zelf niet genoeg om te voldoen aan de vraag in het land. Sommigen denken daardoor dat de beslissing weinig effect zal hebben op de huidige prijzen. In 2010 bedroeg de export $32.000 (ongeveer €30.000) , waarbij Mauritanië de grootste markt was. Aan de andere kant importeerde Libië in 2015 $105 miljoen (ongeveer €977.000) aan groenten uit Tunesië en in 2014 $139 miljoen (ongeveer €130 miljoen) uit Egypte. 

Er ontstond echter een probleem door de sluiting van de Ras Jadir grens en door een verbod op de Egyptische import. Dit zorgde voor een afname van goederen, waardoor de prijzen onvermijdelijk gingen stijgen. Inmiddels is de Ras Jedir grens gedeeltelijk open, maar sommige producten (zoals groenten) mogen het land nog niet binnen. 
Publicatiedatum: