Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel aanbod en weinig vraag voor spruiten in VS

Een groot aanbod en weinig vraag op de markt hebben ertoe geleid dat de prijzen voor spruiten in de VS iets zijn gedaald. Dit geldt zowel voor import uit Mexico als voor lokaal geteeld product. "De markt is nu in mineur," zegt Bob Montgomery van Beachside Produce, dat in Guadalupe in Californië is gevestigd. "De prijzen zijn veel lager dan dat ze eerst waren. Vandaag de eerste dag heb je een markt met prijzen tussen de $15 en $17 (€13,95 en €15,82), terwijl we een paar weken terug nog prijzen konden vragen van tussen de $22 en $23 (€20,46 en €21,39)." 




De daling komt voor een deel door het enorme aanbod aan spruiten. "Veel telers hebben extra areaal aangeplant. De markt is goed geweest, dus veel meer mensen zijn spruiten gaan telen, waardoor er nu meer aanbod beschikbaar is," aldus Montgomery. "Het binnenlandse aanbod is goed en is langer beschikbaar. Daarnaast heb je dan ook nog de volumes uit Mexico, die nu al een paar weken binnen komen."

Gebrek aan vraag 
Ook lijkt er nu weinig vraag te zijn. "Het is niet zo ernstig als wat we in de afgelopen jaren hebben gezien. Er is nog steeds een sterke vraag. Spruiten zijn meer een algemeen product in plaats van een nicheproduct geworden. Ik vermoed echter dat veel mensen zich richten op verpakte spruiten in plaats van op verse spruiten in bulk," zegt Montgomery. Hij denkt dat dat de markt deze week stabiel zou moeten blijven en is optimistisch over een mogelijke stijging in vraag en prijs in de volgende week. "Als we een beetje vraag aan de gang kunnen krijgen, kan de markt misschien zich weer iets omhoog werken."

De gevolgen van neerslag
Over het algemeen ziet de kwaliteit van de spruiten er relatief goed uit. Montgomery ziet echter wel over de gehele sector de gevolgen van de recente neerslag in Californië, die werd gevolgd door koud weer. "Er zijn wat meer kleine maten onder spruiten. Ook zijn de spruiten paarser geworden door de regen. De neerslag zorgt ervoor dat bijvoorbeeld meststoffen uit de spruiten worden geloogd. Als daar koud weer nog bijkomt krijg je een natuurlijke reactie, namelijk dat de spruiten iets paarser worden," zegt Montgomery tot slot.
 
Voor meer informatie:
Bob Montgomery
Beachside Produce
Tel: +1 805-249-5653
bmontgomery@beachsideproduce.com
http://www.beachsideproduce.com/
Publicatiedatum: