Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Video: Houweling’s wil 2018 verdubbeling van kas Utah

De Ultra-Clima kas van Houweling's Tomatoes in Mona, Utah werd onlangs bezocht door de omroep Fox 13 uit Salt Lake City.



In het nieuwsitem legt Houweling's marketing manager David Bell uit hoe de grote semi-gesloten kas de uitstoot van de nabijgelegen energiecentrale gebruikt om het gewas met warmte en CO2 te verwarmen en bemesten. Dit was een belangrijke reden voor de Canadese teler om zich in Utah te vestigen.

Bell wijst op de intensieve wortelstructuur. In de video kun je zien hoe de planten zijn gekweekt op Grodan-steenwolblokjes en zijn overgeplant op kokosnootvezel growbags van MillenniumSoils.


Daarnaast laat Bell zien hoe ze Atlantic hommelkorven van Biobest gebruiken met een speciale ingang waardoor de koningin niet naar buiten kan, maar alleen de werkbijen. Hierdoor lopen natuurlijke bestuivers in het gebied geen risico.

Houweling's heeft in de winter zo'n 100 werknemers en in de zomer 150 voor het bladplukken, snoeien, oogsten en verpakken van de gewassen. De tomaten kunnen worden gevonden bij Smiths, Costco, Sam's Club, Whole Foods en Walmart. De glastuinder bevestigde aan Fox 13 dat ze in 2018 verwachten de grootte van de vestiging in Utah te verdubbelen.
Publicatiedatum: