Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biobestgroup.com beschikbaar in Russisch en Turks

Biobest groeit snel in Rusland, Turkije en andere omliggende landen. Om telers en distributeurs in deze landen beter van dienst te zijn, is www.biobestgroup.com nu ook beschikbaar in het Russisch en het Turks. Daarmee is de website www.biobestgroup.com nu beschikbaar in maar zeven talen: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Chinees, Turks en Russisch.



Biobest betrad in 2001 voor het eerst de Russische markt met de verkoop van hommels. In 2014 volgden de nuttige insecten. De belangstelling van Russische telers voor geïntegreerde gewasbescherming (Integrated Pest Management - IPM) groeit snel, met name voor gewassen als tomaten, komkommers en rozen.

"Rusland heeft aanzienlijk geïnvesteerd in het versterken van de plaatselijke productie-infrastructuur voor tuinbouwproducten", aldus Koen Van Elsen, Area Manager bij Biobest. "De glastuinbouwsector groeit snel en moderne telers staan te springen om de nieuwste technologieën toe te passen, ook op het gebied van IPM. Bovendien staan duurzame productie en een gezond product bij de Russische consument hoog in het vaandel."

Biobest Antalya - de Turkse vestiging van de Biobest groep - levert al achttien jaar bestuivingsoplossingen en biologische bestrijders aan de Turkse tomaten- en paprikatelers. "Deze telers zetten hommels in om te besparen op arbeid, en om de kwaliteit en de opbrengst te verhogen", aldus Çağlar Çiftçi, Assistentmanager verkoop & marketing bij Biobest Antalya. "Turkse telers krijgen ook te maken met resistentie van plagen tegen conventionele pesticiden en met de vraag naar residuvrije producten. Dit laatste geldt nog vooral voor de export, maar wint ook in de lokale markt aan belang. Turkse tomatentelers zijn ook blij met de verbetering die IPM met zich meebrengt qua arbeidsomstandigheden in het gewas."

Bijna alle Turkse tomatentelers gebruiken nu hommels voor de bestuiving. "Voor geïntegreerde gewasbescherming is er nog een hele weg af te leggen, zo'n 22% van de paprika's maar slechts 1% van de tomaten worden vandaag geteeld met inzet van geïntegreerde gewasbescherming."

Voor meer informatie:
Biobest Belgium NV
T: +32 14 25 79 80
Email: info@biobest.be
Publicatiedatum: