Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko profiteert van moeilijkheden in Italië en Spanje

Marokko haalt voordeel uit de problemen die momenteel heersen in zowel Italië als Spanje. De groentenvolumes in Italië en Spanje zijn afgenomen met respectievelijk 75% tot 80% en 35% tot 40%. "Gezien de schaarste aan groenten in zowel Spanje als Italië kunnen we zeggen dat er sprake is van een nogal kritieke situatie," zegt Gaetano Cinturrino van Cinturrino Fruit Management, dat is gevestigd in Mercabarna bij Barcelona.

"Er is op dit moment vraag vanuit Italië voor een aantal Spaanse producten, zoals aubergines, paprika's, courgettes, venkel en tomaten. Wat tomaten betreft heeft Sicilië momenteel problemen met kleuring door de koude temperaturen. Ook is de prijs voor venkel is erg hoog. Vanuit Spanje is er vraag naar Italiaanse groenten zoals bloemkool en broccoli."





"Marokko exporteert nu veel groenten direct naar Italië en Spanje zoals tomaten, courgettes, aubergines en paprika's. Egypte en Tunesië leveren veel artisjokken, omdat de lage temperaturen van Sicilië ook voor die groentensoort een schaarste hebben veroorzaakt."






"Ik ben van mening dat het allemaal met elkaar te maken heeft. De markt is traag, dus zijn de prijzen erg hoog. Daarom denk ik dat mensen meer diepvriesproducten kopen, waardoor de verwerkingssector het beter doet. We zullen moeten zien wat er gebeurt," zegt Gaeano Cinturrino tot slot.

Een aantal prijzen zoals gemeld door Cinturrino 
Product
Italië
Spanje
Donkere courgettes€3,80 tot €4,00 per kilo
€3,60 tot €3,90 per kilo
Lichte courgettes€3,60 tot €3,80 per kilo
€3,10 tot €3,30 per kilo
Rode tomaten€1,60 tot €1,90 per kilo€1,80 tot €2,00 per kilo
Aubergines€2,60 tot €2,80 per kilo€2,90 tot €3,10 per kilo
Publicatiedatum: