Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start seizoen Courgette Fleur

Aanstaande maandag, 30 januari, start de verkoop van de Courgette Fleur bij CourgetteFleur Zwinkels. "Door het zonnige winter-weer en de groeizame stand van de plant is dit moment eerder dan gepland", vertelt Johan Zwinkels. "De bloemen van jonge courgette plantenbloeien uitbundig en de hommels vliegen druk in het rond. Een prachtig gezicht."



De Spaanse weersomstandigheden spelen parten in de courgettemarkt, maar daar merken ze bij de Fleur niets van. "De bloemen zijn echt een ander product dan de courgettes. De bloemen oogsten we alleen op bestelling om zo'n vers mogelijk product te leveren. Hoe verser het product hoe mooier het eindresultaat op het bord." Daarom worden de bloemen ook alleen 's ochtends, tussen 7 en 11 uur, als ze bloeien, geoogst. Daarna gaan ze de wereld over: van het VK en Frankrijk tot Dubai. "We hebben een redelijk constante markt, maar zien toch ook weer nieuwe klanten. Het is en blijft een klein product."



"We telen al onze producten met een maximale biologische inspanning zodat we een mooi, schoon en eerlijk product kunnen leveren", vertelt Johan. De producten zijn GlobalGap en Grasp gecertificeerd. Ze zijn leverbaar in verschillende verpakkingen en voorzien van een bar- en QR-code. Naast de Courgette Fleur is de Fioretta (het mannelijke bloemetje zonder vruchtje) en de groene Mini Courgettes weer beschikbaar. Binnenkort volgt de gele Mini en gele Courgette Fleur.

Voor meer info:
Johan Zwinkels
06-51988291
Publicatiedatum: