Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
be happy

Varend Corso terug bij af

Wel door Den Haag, niet door Maassluis, een langgekoesterde wens, een teleurgestelde burgemeester, een indringend gesprek, de Westlandse zaterdag en veiligheidsaspecten langs de route. Het thema van het Varend Corso dit jaar is 'Be happy', maar de aanloop naar het evenement lijkt daar in niets op aan te sluiten. Met name de bepaling van de route bleek een ware soap. Nu heeft de organisatie de knoop doorgehakt: alles blijft bij het oude.

In november vorig jaar kondigde de organisatie aan dit jaar door Den Haag te varen. Het was een langgekoesterde wens van de organisatie, vertelden ze trots. Maar niet iedereen was enthousiast toen in januari bleek dat daarmee de traditionele Westlanddag van zaterdag naar zondag zou verschuiven. Maasland en Maassluis zou door de veranderingen niet meer aangedaan worden door de botenstoet. "Maassluis is ook de stad die al jarenlang een trouwe supporter is van het Varend Corso, zowel financieel als met een eigen boot", vond de gemeente.

Nu heeft de organisatie de kaarten opnieuw geschud en is besloten de oude route te gebruiken. Niet vanwege de teleurgestelde burgemeester, maar vanwege veiligheidsrisico's, zeggen ze. "Helaas zal hierdoor de financiƫle uitdaging voor het Corso om rond te komen groter worden. Maar door hiermee het Westlands feest weer terug laten komen op zaterdag, brengt ons hopelijk voldoende nieuwe sponsors om het feest tijdens dit 20-jarig jubileum jaar nog groter te vieren."

Dus zet het in de agenda: Het Varend Corso begint op 4 augustus met de Rijnmonddag. Op zaterdag 5 augustus is de Westlanddag en het feest wordt afgesloten met de Delflanddak op zondag.