Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hendic vindt weg na overlijden Peter Dictus

Tholen - Het is een roerig jaar geweest voor Hendic. De oprichter van Hendic, Peter Dictus (53), bleek ongeneeslijk ziek en vlak voor zijn overlijden werd naar een geschikte overnamepartner gezocht. Die werd gevonden in Bas van der Elst en DL Plastics.

Hendic
DL Plastics en Hendic hadden een goede zakelijke band en Bas van der Elst werd gevraagd het stokje over te nemen en samen met Nicolle Peetoom het bedrijf voort te zetten. Zij werkt inmiddels 12,5 jaar bij Hendic en is een vertrouwd gezicht voor de klanten van Hendic uit het Brabantse Achtmaal.

Peter zag Bas en De Lange Plastics als meest geschikte opvolger voor zijn 3e 'kind'. Vanuit zijn rol bij De Lange Plastics heeft Bas van der Elst dit graag geaccepteerd. Door deze overname zouden krachten samen gebundeld worden en zouden ze sterker in de markt komen te staan. Dit alles speelde zich af in april en mei van 2016.



Zuid-Amerika en Afrika
Hendic verkoopt oplossingen voor wateropslag, zoals silo's en bassins. Er wordt nu wereldwijd geleverd. Het zwaartepunt van de leveringen ligt op dit moment in de Europese landen. Maar … er is ambitie om de markt te vergroten door o.a. Zuid-Amerika en Afrika te voorzien van hun wateropslagsystemen. Bas: "Water is een schaars goed. Het opvangen en recyclen van water wordt steeds belangrijker. In Europa kan met de huidige teelttechnieken met 17 liter water een kilo tomaten worden geproduceerd. In bijvoorbeeld Afrika ligt dit watergebruik op 500 liter. Juist daar waar het water schaarser is, is de behoefte aan dit product groter. Wij bieden een goede oplossing om dit probleem te kunnen tackelen". Hendic zoekt vooral in deze gebieden naar dealers om een samenwerking mee aan te gaan.

Hendic gebruikt een nieuwe folie: Delaflex. Deze folie wordt niet meer verlijmd, zoals gebruikelijk is, maar gelast. Door hitte wordt het materiaal aan elkaar gesmolten. Dit vereist kennis en kunde. Hendic biedt trainingen aan om installateurs deze laskunst te leren verstaan. De getrainde lassers krijgen een laspas. Deze laspas is nodig om aanspraak te kunnen maken op de garantietermijn. De garantie op Delaflex is 15 jaar.

Hendic heeft een stand op de HortiContact in Gorinchem. Ze staan u graag te woord in stand nummer 634 (boven het balkon).

Voor meer informatie:
Hendic B.V.
Goirkesstraat 1 a
4885KS Achtmaal
the Netherlands
T. +31 (0) 76 597 666 5
info@hendic.nl

Bas van der Elst
T. +31 (0) 61 070 5739
bas@hendic.nl

Nicolle Peetoom
T. +31 (0) 76 597 6665
nicolle@hendic.nl