Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste komkommers van 2017 aangevoerd bij BelOrta

Bij BelOrta werden vandaag de eerste komkommers van het nieuwe seizoen verkocht. Na een sterk seizoen 2016 engageren de komkommerproducenten van BelOrta zich hiermee opnieuw om het komende seizoen komkommers van de allerbeste Flandria-kwaliteit te produceren voor consumenten over heel Europa.

 

Ruim 137 miljoen stuks komkommers geveild in 2016
De eerste komkommers van BelOrta van 2017 werden vandaag op de klok verkocht. Ze zijn aangevoerd door Tuinderij Joosen uit Brecht en werden aangekocht door BVBA Paenhuysen. De aanvoer en het areaal van komkommers bij BelOrta zijn de afgelopen jaren flink toegenomen. "In 2016 zijn op veiling BelOrta ruim 137 miljoen stuks komkommers geveild, 10 miljoen meer dan vorig seizoen. Maar liefst 80% van alle komkommers die in Belgiƫ worden aangevoerd is afkomstig van 55 BelOrta-telers", aldus Jo Lambrecht, commercieel manager van BelOrta. Na de sterke areaal uitbreiding van de laatste jaren, blijft het areaal voor 2017 stabiel met 220 ha beteelde oppervlakte. Binnen de groenten top tien van BelOrta blijft komkommer de tweede plaats innemen.

Diverse verkoopsystemen en verpakkingsmogelijkheden
BelOrta biedt komkommers aan via diverse verkoopsystemen om de markt zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Standaarddozen zijn de afgelopen jaren allemaal geƫvolueerd van bodem/deksel naar open dozen. Sinds vorig seizoen werd een open 60x40-doos voor komkommers toegevoegd aan de mogelijke verpakkingen. Komkommers zijn bij BelOrta praktisch jaarrond verkrijgbaar met uitzondering van de maand december. De maanden mei tot augustus zijn de maanden met de grootste aanvoer. BelOrta-komkommers worden duurzaam en milieuvriendelijk geteeld volgens de Flandria-normen.

Voor meer informatie:
Jo Lambrecht
Commercieel manager
+32 (0)15/55.11.11
www.belorta.be

Publicatiedatum: