Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Slobbe, Fortuna Frutos:

"Ook Canarische tomatenaanvoer fors lager"

Tholen - De winterse omstandigheden zijn ook de Canarische Eilanden niet voorbij gegaan. "Het is weliswaar niet zo extreem koud geweest als in Spanje, maar we hebben er op de Eilanden ook zeker wat van meegekregen. De tomatenaanvoer ligt op zo'n 60% van het normale niveau", vertelt Marco Slobbe van Fortuna Frutos. "Voorlopig zal de aanvoer zeker aan de krappe kant blijven, want van de Canarische Eilanden komen volgende week in elk geval niet meer tomaten binnen."


Tomaten hangen er genoeg, alleen ze kleuren niet vanwege het koudere weer.

"Dit resulteert uiteraard in goede marktprijzen. Spanje is het zwaarst getroffen en naast de mindere Canarische aanvoer is ook de productie vanuit Marokko een stuk lager", vervolgt Marco. Volgens hem blijven de tomaten desalniettemin op een 'verkoopbaar' niveau. "Het is niet zo extreem als met andere vruchtgroenten dat de prijs vier keer over de kop gaat. Wel geven de retailers een wisselend beeld af. De ene supermarkt past wel zijn prijzen aan en de ander doet dat niet."

Voor meer informatie:
Marco Slobbe
Fortuna Frutos
Tel: +31(0)180751420
marco@fortuna-frutos.com
www.fortuna-frutos.com