Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse bloemkoolprijzen stabiel door lage volumes

Volgens het Agrestes rapport deze week is de Franse bloemkoolproductie door de slechte weersomstandigheden in juni met 36% gedaald ten opzichte van 2015 naar 208.120 ton. Het geplante areaal (16.790 hectare) is over het jaar genomen stabiel maar vertoont wel een daling van 7% ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde.

Het ministerie van Landbouw meldde dat de oogst qua kwaliteit en kwantiteit minder was door lage ochtendtemperaturen, een watertekort in Bretagne en overstromingen die in de Noordelijke regionen tot vernietiging van percelen hebben geleid. Ondanks betere zomertemperaturen was de kwaliteit minder dan het voorgaande jaar. Bretagne vertegenwoordigt meer dan 80% van de nationale productie, maar zag haar cijfers met 32% dalen ten opzichte van 2015.

Ondertussen zijn de prijzen stabiel en is de vraag actief. In december daalden de prijzen echter door een hoger oogstvolume. De prijzen liggen binnen het vijfjarig gemiddelde over dezelfde periode, maar 89% boven de extreem lage prijzen van 2015. Door de lagere productie daalde de export in oktober en november.


Publicatiedatum: