Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Summer School Green Genetics zoekt sponsoren

Wageningen Academy organiseert sinds 2008 de Summer School over plantenveredeling en zaadtechnologie. Onder het motto 'Meet the fascinating world of Green Genetics' maken jaarlijks 35 hbo- en universitaire studenten in augustus een intensieve rondreis van een week door de wereld van plantenveredeling en zaadtechnologie.



Bijdrage vanuit bedrijven
De organisatie van de Summer School is op zoek naar bedrijven die een financiële en/of inhoudelijke bijdrage kunnen leveren aan dit project. Als partner van de Summer School wordt uw bedrijfslogo getoond in alle communicatiemiddelen en kunt u promotiemateriaal aanleveren voor de goodie-bag die deelnemers ontvangen. In het programma is veel ruimte voor inhoudelijke bijdragen, zoals een bedrijfsbezoek, presentatie of gastcollege. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liesbeth Vallinga (liesbeth.vallinga@wur.nl of 0317-487602)

Perspectief
De Summer School is ontwikkeld om hbo- en wo-studenten tijdens hun brede bachelorfase te laten zien wat een masteropleiding in de specialisatierichtingen plantenwetenschappen of plantenbiotechnologie te bieden heeft: een uitnodigend & uitdagend perspectief in een wetenschapsgebied waarin Nederland leidend is in de wereld, waar alles draait om innovatie en waar je carrière kunt maken in een internationaal, multidisciplinair team.

Waardering
Deze aanpak werkt: de Summer School wordt door zowel studenten als betrokken partnerbedrijven hoog gewaardeerd. Mede op basis van indrukken uit de Summer School kiest elk jaar een aantal deelnemers voor een MSc in het groene domein, gaat stagelopen bij een veredelingsbedrijf en/of kiest voor een loopbaan in de zaadsector. Het aantal inschrijvingen in de masteropleiding plantscience en plant biotechnologie groeit al jaren (en dat was hard nodig). De deelnemende studenten zijn zonder uitzondering gemotiveerde deelnemers: ze investeren een week van hun zomervakantie in dit programma. We kunnen hen het programma kosteloos aanbieden omdat het wordt betaald uit bijdragen van het bedrijfsleven en uit publieke middelen.

De Summer School Green Genetics kan alleen worden georganiseerd door de personele inzet, financiële bijdrage en inhoudelijke betrokkenheid van bedrijven. Wij hopen ook op uw medewerking.
 
bron: Plantum
Publicatiedatum: