Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
buren ruziën met uitbreidende teler

“Tomaten maken geen lawaai, hoor”

Tholen - Een teler waarvan de opvolger paraat staat, waarvan het bedrijf gezond is, die graag wil uitbreiden en er financieel en in de praktijk de ruimte voor heeft - dat is de Vlaamse tomatenteler Franky Galle. Zijn wens is de kas uit te breiden naar 8 hectare, maar of dat doorgaat is nog de vraag. Omwonenden zijn niet enthousiast over de uitbreiding.

De kwekerij van Franky Galle uit Ingelmunster is nu 2.1 hectare groot. "Onze zoon wil het bedrijf wel in, maar de kas nu is 25 jaar oud. Je kunt het er niet meer mee verdienen en zeker een jonge gast kan daar niet mee vooruit. We willen een moderne kas met moderne infrastructuur en modern glas realiseren." De bedoeling is in de nieuwe kas ook met belichting te werken.

Nu hebben de buren echter bezwaren ingediend: 13 bezwaarschriften en een petitie met 81 handtekeningen. Flink balen, voor Franky. "We willen er met verstand op ingaan. Op het huidige bedrijf is absoluut geen sprake van overlast. Niet van lawaai, niet van transport, niet van personeel. Tomaten maken geen lawaai, lichthinder voorkomen we met schermen en van wateroverlast zal ook geen sprake zijn want we hebben al het water zelf nodig. We voldoen aan de strengste eisen en leggen een vijver aan van miljoenen liters." Deze informatie deelt Franky op informatieavonden ook met zijn buren, maar daar lijkt hij weinig gehoor te hebben. "Nu wachten we de zegswijze van de overheid af."

Wanneer de bouw van start gaat, daar durft hij nog geen uitspraken over te doen. "Voor de archeologie zijn we ook nog bezig met de aanvraag. De vergunningaanvragen lopen, we wachten het af."
Publicatiedatum: