Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse teler zet sla op water en onder LED

In de deelstaat New York in de VS is weer een kas volledig operationeel onder een LED-belichtingsinstallatie. In de kwekerij worden diverse sla-soorten geteeld onder belichting van Lemnis Oreon.

Eind vorig jaar zijn de planten in de 1,5 ha kas gegaan en sinds week 2 van 2017 brandt de belichting volledig, ofwel 16 uur per dag. Het teeltsysteem is geleverd door Dry Hydroponics, PB Techniek heeft de volledige installatie voor haar rekening genomen.



In de kas hangt gemiddeld 150 μMol/m2 belichting. Met deze belichtingsinstallatie kan de teler in de winter bijna dezelfde productie halen als in de zomer. Daarnaast draagt het gekozen spectrum bij aan de kwaliteit van de krop en de mooie kleur.

De telers hebben onder meer gekozen voor de Oreon Grow Lights vanwege het efficiënte concept van de waterkoeling. Deze waterkoeling zorgt ervoor dat de LED's optimaal gekoeld blijven, waarmee ingezet wordt op een jarenlange storingsvrije werking.

De hoge kwaliteitsstandaard van de lamp draagt daar ook aan bij. Daarnaast heeft de teler controle over de thermische energie van de lampen, zodat het teeltklimaat beter onder controle is en er energiebewuster wordt geteeld.

Voor meer informatie:
Lemnis Oreon
Lorentzlaan 6
3401 MX IJsselstein
Netherlands
T: +31 30 760 0660
E: info@lemnis-oreon.com
www.lemnis-oreon.com
Publicatiedatum: