Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenprijzen schieten de lucht in

Tholen - Begin januari lagen de tomatenprijzen in Belgiƫ op een laag niveau voor de tijd van het jaar. Het aanbod was groter dan de vraag. Sinds vorige week is de tomatenprijs weer omhoog geschoten, vanwege toenemende interesse. "De volumes uit de zuiderse landen zijn een stuk kleiner door de koude weersomstandigheden en hierdoor is er veel vraag naar onze producten", vertelt Erik de Winter van Rotom Tomatoes.



Hoge prijzen
Volgens hem is de situatie volledig anders in vergelijking met enkele weken geleden. "De prijzen liggen heel hoog, voor alle soorten wordt boven de 2 euro gegeven en sommigen liggen zelfs rond de 2,20 per kilo. Voor telers is dat natuurlijk een mooie prijs. Vorige week maandag schommelde het prijsniveau tussen de 1,40 en 1,50." Erik verwacht niet dat hij veel verder de lucht in zal gaan. "Ik verwacht het niet, de consumenten gaan dan mogelijk geen tomaten meer kopen. Als de handelsprijs al boven de twee euro ligt, zit je bij de retail al rond de 3 of hoger."



Hij verwacht wel dat het hoge prijsniveau nog even aan zal houden. "Het is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden en de vraag, maar het ziet er naar uit dat de tomatenprijs de komende weken zeker niet zal gaan dalen."

Dit jaar staat Rotom Tomatoes ook op de Fruit Logistica in hal 6.2 B 05.


Voor meer informatie:
Erik de Winter
Rotom Tomatoes
Drevendaal 38
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel: +32 15 32 38 32
Tel Erik: +32 495-186351
Fax: +32 15 32 38 33
www.rotom-tomatoes.com