Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gekocht door Tinos Fruit

Eerste komkommers REO Veiling bijna 15 euro per stuk

Vandaag, vrijdag 13 januari, zijn de eerste Belgische komkommers van het nieuwe teeltseizoen verkocht op de REO Veiling. Met de nationale primeurverkoop is traditioneel de voorjaarsteelt van groenten en fruit officieel gestart in België. De REO Veiling bevestigde op die manier haar hoofdrol als het gaat om de afzet van Belgische komkommers.

De eerste Belgische komkommers van het nieuwe teeltseizoen werden op de REO Veiling aangevoerd door producent Nico Perneel. Zijn dynamisch familiebedrijf in Oostnieuwkerke (West-Vlaanderen) oogst jaarlijks als één van de eersten Belgische komkommers. "De primeurkomkommers werden op 12 december aangeplant", legt de REO producent uit. "We beginnen er altijd in deze periode van het jaar aan. Dat past gewoon in onze bedrijfsvoering. We zijn vanaf begin januari tot begin november in productie op basis van vier teeltcyclussen. Dit productieproces zorgt er niet alleen voor dat de consument in deze tijd van het jaar al Belgische komkommers kan kopen, maar ook dat jaarlijks één komkommer voor elke Belg wordt geteeld op ons bedrijf."

"De primeurkomkommers werden klassiek geteeld volgens ons duurzaam standaard-teeltschema. Deze duurzame toepassing zorgt voor zowel minder verwarmingsonkosten als een verbeterd teeltklimaat in de serres, wat natuurlijk de volle smaak en de Flandria kwaliteit van de komkommers ten goede komt. Dat zie je trouwens bij de primeurkomkommers. Ze zijn goed op kleur en hebben een mooie glans."



14,48 per stuk

Nico Perneel bracht één kistje met 14 Belgische primeurkomkommers van +300 Flandria kwaliteit naar de REO Veiling. Tinos Fruit kocht de primeurkomkommers tegen € 14,48 per stuk. "De primeurkomkommers zijn bestemd voor onze winkel in Westkapelle waar we met plezier klanten bedienen die specifiek op zoek zijn naar specialiteiten en exclusieve streekproducten op de Belgische versmarkt", aldus zaakvoerder Geert Baecke. Hij haalde reeds meerdere primeurverkopen binnen op de REO Veiling.

West-Vlaanderen is de grootste Belgische productieregio van komkommers. Dankzij de inzet op kwaliteit en service slagen de REO Veiling en haar producenten er meer en meer in om met deze vruchtgroente het verschil te maken op de internationale afzetmarkt. De REO Veiling verkocht vorig jaar ruim 31 miljoen komkommers. De aanvoer is het hoogst vanaf mei tot en met september. De evolutie van de komkommerteelt in West-Vlaanderen is veelbelovend aangezien de productie van Flandria komkommers in acht jaar tijd verdubbeld is.

Meer informatie:
REO VEILING
Commerciële afdeling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
B – 8800 Roeselare
T +32(0)51 23 12 11 F +32(0)51 23 12 89
info@reo.be

Publicatiedatum: