Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Moeilijk handel drijven met hoge preiprijzen"

Tholen - In de preimarkt is al weken sprake van een goede vraag en hoge prijzen. "Er is volume genoeg, iedere marktdag wordt er rond de 400 ton neergezet. Er is een mooie vraag uit verschillende kanten van Europa. Voor telers is het dus een prima marktsituatie. Voor de handelaar is het echter vrij moeilijk om handel te drijven, omdat klanten regelmatig terughoudend zijn over de prijs", vertelt Guy de Meyer van Demargro.



Voorzichtig aftasten
Volgens hem liggen de prijzen al sinds december hoog. "Verschillende afnemers vinden de prei dus te duur, dus het is moeilijk inschatten hoeveel in te kopen als handelaar. Als je te veel hebt stock hebt is dat niet slim als de prijzen naar beneden gaan. Maar te weinig werkt ook niet. Het is moeilijk inschatten en dus dagelijks voorzichtig aftasten."

Hoe de komende weken zullen verlopen is heel moeilijk te zeggen. Guy geeft aan dat de weersvoorspellingen winters zijn en dat dit zeker invloed zal hebben op de preimarkt. "Als het overal in Europa kouder zal worden, zal dit de vraag nog meer laten stijgen. Het is afwachten wat dit met de prijs zal doen. Een hogere prijs zal de handel nog verder bemoeilijken."

Voor meer informatie:
Guy de Meyer
Demargro BVBA
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie, Belgiƫ
Tel: +32 (0)51 74 70 75
Fax:+32 51 74 58 11
www.demargro.be