Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dennis van Tricht, AGFdirect:

"Bloemkoolprijzen richting een tientje"

Tholen - De afzet van broccoli heeft te leiden onder de zware regenval in Spanje van afgelopen maand. Dat merken ze ook bij AGFdirect. Er is een korte voorraad aan broccoli in verband met de kwaliteit. Voor bloemkool is de kwaliteit en voorraad momenteel op peil. Voorspellingen of acties voor de komende weken durft Dennis van Tricht echter niet af te geven.



De regenval is gebied gebonden. De telers waar AGFdirect zaken mee doet, zitten verspreid. Ze doen bijvoorbeeld ook zaken met Frankrijk, Italiƫ en Griekenland. Vandaar dat ze op dit moment nog geen last van het slechte Spaanse weer hebben ondervonden. "Ik heb nu voldoende bloemkool maar het wordt wel moeilijker", vertelt Dennis. "Er zijn heel veel mensen die graag een actie met bloemkool willen doen. Deze week kan dat nog maar voor de komende twee of drie weken durf ik geen prijzen af te geven." De kwaliteit van de bloemkool is nog goed, is de ervaring van Dennis. Wel vernam hij dat er een lading Franse bloemkool vanwege de slechte kwaliteit retour is gestuurd. Dennis: "Er wordt nu veel getrokken, dus als je goede kwaliteit kunt leveren scoor je punten. De prijzen zitten dus ook in de lift, de Franse bloemkool ging ook al richting een tientje."



De handel in broccoli heeft wel last van het slechte weer en ligt bij AGFdirect op een laag pitje. Dennis: "Ik heb er nu niets in staan en ik probeer de voorraden broccoli heel kort te houden, de houdbaarheid is momenteel matig."

AGF Direct
Dennis van Tricht
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
T: 085-3032632

dennis@agfdirect.nl
www.agfdirect.nl