Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farm CubicFarms breidt uit

Hoewel de meeste tuinbouwers nog steeds niet overtuigd zijn van de potentie van verticale teelt of urban farming, is de Canadese tuinbouwer Jack Benne één van de eersten, die zijn ruime ervaring inzet voor het creëren van een levensvatbaar bedrijfsmodel voor overdekte verticale productie van bladgroenten met CubicFarms.

Jack en zijn zoon Leo besloten om mee te doen met de verticale teelt. Zij zagen een mogelijkheid voor een nieuw teeltsysteem in stedelijke gebieden. Gebaseerd op hun ervaring en kennis kwamen ze op het idee om een systeem te ontwikkelen dat gebruik maakt van machines om zo veel mogelijk groenten in een kleine ruimte te telen met weinig water en licht.



Ze ontwierpen een systeem gebaseerd op het draaimechanisme van een transportband. Hun laatste model heeft 206 trays die roteren waarvan elk ruimte biedt aan 17 plaatsen voor sla, 34 voor kruiden, evenals verschillende trays voor microgroenten en andere soorten in combinatie met efficiënte Ledverlichting en een toedieningssysteem voor voedingsstoffen. De eenheid is in staat om 3.200 kroppen sla per twee weken of twee keer zo veel kruiden te produceren. Het systeem biedt de mogelijkheid om jaarrond te produceren en is schaalbaar en toepasbaar in een willekeurige gecontroleerde ruimte.



"Je kunt niet meer voeding produceren in een kleinere ruimte met zo weinig water en elektriciteit dan in ons Cubic Farms systeem", zegt Dave Dinesen, CEO van Cubic Farms. Hij legt uit dat het gehele systeem is ontworpen om zo efficiënt mogelijk te telen en de kostprijs van de lokaal geteelde producten concurrerend te houden.



Dit wordt bereikt dankzij het rotatiesysteem: één laag licht is slechts nodig om 8 lagen voeding te verlichten. Hierdoor zijn de kosten van het systeem laag. Zelfs in vergelijking met tuinbouwbedrijven, weten we dat het systeem jaarrond lokaal geteelde producten kan produceren tegen een concurrerende kostprijs."



Na de introductie van de eerste productie in 2014 heeft Cubic Farms hun systeem verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. Ze introduceerden onlangs een nieuwe versie van het systeem en dit jaar zullen twee Canadese bedrijven op grote schaal beginnen met deze technologie.

"Wij richten ons op grootschalige productie en bekijken de mogelijkheid om honderden CubicFarms machines in de productie te hebben. Daarom werken we samen met bedrijven die miljoenen kroppen sla per jaar willen produceren", aldus Dinesen.



De eerste grote bedrijven die CubicFarms technologie gebruiken, zullen Canadese zijn. Eén van deze bedrijven wordt opgezet in Ottawa en een andere in British Columbia.

Dinesen is ervan overtuigd dat de grootschalige CubicFarms bedrijven het potentieel hebben om competitieve telers te worden van jaarrond bladgroenten, sla en kruiden voor de lokale markt. Ze hebben samen met Vancouver investeringsbank Agentis Capital een financieel model opgezet om de investeringen te ondersteunen. "Ze werkten aan modellen op basis van grondprijzen, loonkosten en elektriciteitskosten. We weten wat machines kosten en weten tegen welke prijs het product kan worden afgezet. Dus we hebben een echt robuust en rendabel financieel model om giswerk uit de weg te nemen. "

Voor meer informatie:
CubicFarm Systems Corp.
jo-ann@cubicfarms.com
www.Cubicfarms.com