Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kennisoverdracht water glastuinbouw

FERTINNOWA is een EU-netwerk, dat vorig jaar van start is gegaan. Het beoogt beschikbare innovatieve technologieën en ervaringen samen te brengen, uit te wisselen én te implementeren op bedrijfsniveau om zo belangrijke stappen voorwaarts te maken wat betreft duurzaam watergebruik in de gefertigeerde groente-, fruit- en sierteelt. Fertigatie (een samentrekking van irrigatie en fertilisatie) is de toepassing van kunstmest, bodemverbeteraars of andere organische of anorganische in water oplosbare producten door middel van een irrigatiesysteem.

Kennisplatform
FERTINNOWA bouwt een kennisplatform om bestaande en nieuwe technologieën te evalueren en, indien mogelijk, breder toe te passen binnen de gefertigeerde sector. FERTINNOWA streeft er naar alle belanghebbenden of stakeholders (dit zijn o.a. telers, adviseurs, toeleveringsindustrie, ngo's, consumentenorganisaties, wetenschappers, beleidsmakers en LTO Glaskracht Nederland), verspreid over verschillende teelten, teeltsystemen en landen op de hoogte te houden van de verzamelde technologieën en behaalde resultaten.

Enquête onder telers
Eén van de doelen van FERTINNOWA voor 2016 was inzicht te krijgen in de visie van de telers over 'water- en nutriëntenmanagement' in de gefertigeerde groente-, fruit- en sierteelt. Meer dan 350 telers, verspreid over Europa en zelfs vanuit Zuid-Afrika, namen hiervoor deel aan een grootschalige enquête. Hoewel de verwerking van deze enquêtes nog steeds aan de gang is, weet het FERTINNOWA-team nu al dat deze informatie van onschatbare waarde is. Hiermee is het eerste doel al bereikt.

Nieuwsbrief
Als de resultaten van de enquêtes bekend zijn, is het de bedoeling om deze te delen met de betrokken stakeholders en vervolgens belangrijke discussies in gang te zetten. Tweemaal per jaar verschijnt er een digitale nieuwsbrief. Om op de hoogte te blijven van FERTINNOWA's meest recente technologische ontwikkelingen en resultaten, kunt u zich aanmelden voor deze nieuwsbrief. Op de website (www.fertinnowa.com) kunt u in de rechter kolom uw e-mailadres invullen bij 'Sign up to the newsletter' en op de bevestigingsknop klikken.

Aankomend evenement
FERTINNOWA organiseert een workshop waterzuivering in de tulpenbroeierij tijdens Dag van de Tulp op 27 januari van 13.00 tot 20.30 uur in Proeftuin Zwaagdijk. In deze workshop behandelen drie bedrijven in een korte pitch de huidige (technische) stand van zaken op het gebied van waterzuivering- en ontsmetting. De bedrijven zijn: KARO BV (chloorsystemen), Agrozone (ozon) en Aquahort (zuivering op basis van koper). Na de presentaties is er gelegenheid om vragen te stellen en discussie te voeren. Kijk voor meer informatie op: www.proeftuinzwaagdijk.nl/event/dag-van-de-tulp.

Bron: Glastuinbouw Waterproof
Publicatiedatum: