Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse spruitenoogst op volle toeren

In het afgelopen jaar oogstte men in Duitsland zo'n 7.700 ton spruiten. In totaal werd de groente door 1.100 telers op 464 hectare geteeld. De grootste spruitenproducent is Schleswig-Holstein met een areaal van circa 140 hectare. "De oogst van 2016/2017 loopt nog op volle toeren. Zodra het iets kouder wordt, stijgt de vraag naar stevige gerechten en daar passen spruiten uitstekend bij", zegt Erich Klug, groenteteeltadviseur van het Landbouwschap Niedersachsen. In de supermarkten en bij de discounters zijn spruiten uit Niedersachsen nauwelijks te vinden, aangezien spruiten hier niet grootschalig geteeld worden. Maar de directe verkopers completeren hun aanbod aan wintergroenten met de spruiten en bieden ze vers van het veld aan in boerderijwinkels en op weekmarkten naast rode bieten, knolrapen en boerenkool.

"De oogst kan nog tot februari doorgaan als het niet te koud wordt. Het was dit jaar erg droog en de spruiten moesten geïrrigeerd worden, maar de kwaliteit is goed", weet Erich. De plek waar de spruiten zijn afgesneden, zegt alles over de versheid. Klanten moeten er bij de aankoop op letten dat deze plek nog niet uitgedroogd en bruin is.
Publicatiedatum: