Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Is er een betere manier om algengroei tegen te gaan?

Een case study bij Goldsmith Seeds in Californië onderzoekt of het Aqua-Hort Copper zuiveringssysteem algengroei in bepaalde omstandigheden vermindert.



De technologie
Aqua-Hort systemen houden een elektromagnetische waterzuivering in door een gecontroleerde toevoer van super geladen koperionen. Het is allang bekend dat een gecontroleerd gehalte van koperionen in water aanzienlijk kan bijdragen aan het voorkomen van schimmel, wat zeer destructief kan zijn. Maar kan dezelfde technologie ook algengroei tegengaan?

Case study bij Goldsmith Seeds
Er zijn al verschillende berichten geweest over het mogelijke effect van het Aqua-Hort syteem op algen. Goldsmith Seeds in Californië deed een paar specifieke proeven om dit effect te testen in samenwerking met Lars Marohn.

Goldsmith Seeds vindt het belangrijk dat pas gezaaide planten geen hinder ondervinden van algengroei op het oppervlak van de plantenpluggen. Trays met pluggen werden een paar weken lang bewaterd. De helft met gewoon water en de andere helft met het behandelde water met een doseringssnelheid van 2,5 ppm.

Onderstaande afbeelding toont de resultaten van de proeven waarbij de pluggen rechts met Aqua-Hort zijn behandeld. De onbehandelde pluggen vertonen intensieve algengroei, terwijl de behandelde pluggen relatief schoon zijn.



Voor meer informatie:
AIS Greenworks
1300 763 141
sales@aisgreenworks.com
www.aisgreenworks.com.au
Publicatiedatum: