Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwbouw in Middenmeer

CombiVliet gaat de 100 hectare over

Tholen - In Middenmeer is CombiVliet begonnen met de voorbereidingen van de bouw van fase 5. De kas wordt 12 hectare en dat betekent dat locatie Noordvliet naar ruim 60 hectare kas groeit. "We kunnen niet wachten tot we hier ook mooie tomaten kunnen telen", laat het bedrijf weten.



De kavel van 123 hectare in Middenmeer werd gekocht in 2010. Die kan in acht fases volgebouwd worden en vorig jaar werd de vierde fase weggezet. "Nu zijn we op de helft van het beoogde bedrijf in Middenmeer. Met fase 5 zijn we aan de tweede helft begonnen en daar zijn we trots op", laat het bedrijf weten. Met de andere locaties erbij, in Rilland, 'S-Gravenzande en Maasdijk, gaat CombiVliet de grens van 100 hectare kas passeren.

Aan de slag
De afgelopen week hebben de mannen van Havecon hard gewerkt aan de fundering van tuin 7 oftewel fase 5. Het heiwerk, het storten van de voet en het plaatsen van de betonnen paaltjes is nu klaar. De kasvoet loopt nu nog door de achtertuin van de boerderij, die er nog steeds staat. De schuren, welke achter de boerderij stonden, zijn wel al helemaal weg.

Met het opbouwen van de staalconstructie van de kas, zal pas in maart gestart gaan worden. Inmiddels is verwarmingsbedrijf J. Dalm gestart met het uitrijden van de ondergrondse verwarmingsleidingen en zullen ze snel gaan starten met het aan elkaar lassen van deze leidingen. Dit werk gebeurt op de kant. Als de leiding aan elkaar zit, wordt hij in de sleuf gehesen.



Aardwarmtebron
Op de kavel naast de bouwkavel, is ECW inmiddels gestart met de voorbereidingen voor het boren van een nieuwe aardwarmte bron. Ze hebben daar nu een groot werkterrein gemaakt, met een waterbassin. "Hiervoor hebben we afgelopen week met 38 man het bassinzeil voor ECW getrokken. Op het terrein zijn ze nu aan het heien. In maart zal de boortoren aangeleverd en opgebouwd gaan worden, hiervoor worden 70 tot 100 vrachten materiaal aangevoerd. Daarna zal er geboord gaan worden, dit duurt ongeveer 40 dagen, vervolgens kan er weer worden opgeruimd."





In voorgaande jaren heeft het bedrijf regelmatig bouwupdates gegeven en ook dit jaar hebben ze beloofd geïnteresseerden op de hoogte te houden. "Het werd als leuk en interessant ervaren. Ook bij de bouw van onze fase 5 in Middenmeer hebben we het verzoek gekregen de buitenwereld op de hoogte te houden. We zullen daarom regelmatig iets laten horen vanuit Middenmeer."

Bekijk hier foto's van het project.

Verkoop via Harvest House