Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Familiebedrijfsscan biedt zicht op toekomst

Familiebedrijven zijn nog altijd de kurk waar de Nederlandse economie op drijft. Het zijn bedrijven die worden geprezen om hun stabiliteit, om hun vaste koers. Maar hoe robuust zijn die factoren nog in een wereld die snel verandert? Gaan de vaste gewoonten en tradities niet ten koste van de flexibiliteit die nodig is om succesvol te blijven opereren?
 
Daarom heeft Actreevate de Familiebedrijfsscan ontwikkeld. Een instrument om familiebedrijven grondig door te lichten op alle elementen die het succes bepalen. En die vooral inzicht geven in verbeterslagen die er te maken zijn. Ook is de Familiebedrijfsscan een goed vertrekpunt om uw bedrijf klaar te maken voor de overdracht naar de volgende generatie.
 
De 4 elementen
Er zijn vier elementen te onderkennen die bepalen of een familiebedrijf in staat is om duurzaam succesvol te zijn.
  1. Ondernemerschap
  2. Visie en strategie
  3. Innovatiekracht
  4. Balans emotie/ratio
Ondernemerschap
Ondernemerschap was ooit de basis om het bedrijf op te zetten. Het heeft uw bedrijf ook gebracht waar het nu staat. Maar is dat ondernemerschap geborgd in uw bedrijf? Is de volgende generatie net zo ondernemend? Wie moet die kar gaan trekken? En vooral: geeft de huidige generatie de troonopvolgers wel al voldoende ruimte om ondernemer te zijn?
 
Het zijn essentiële vragen die de toekomst van de zaak bepalen. Inzicht in visies en competenties is onmisbaar om daar een antwoord op te kunnen geven. Daarom neemt Actreevate assessments en interviews af bij het bestaande management en de beoogde opvolgers.
 
Heldere visie en strategie
Meer dan ooit zijn visie en strategie van doorslaggevend belang. Is die duidelijke visie op de toekomst van het bedrijf er? Kent iedereen de visie en handelt het bedrijf naar de strategie die het management heeft uitgestippeld? De markt is veranderd, is uw bedrijf meegegroeid? Is het een visie die houdbaar is in de turbulente markt van vandaag en morgen? En is er ook een heldere visie op de toekomst als familiebedrijf?
 
In gesprek met de eigenaren brengt Actreevate die visie en strategie in kaart. Niet alleen het 'hoe' van uw onderneming, maar vooral het essentiële 'waarom'.
 
Innovatiekracht
De ontwikkelingen gaan sneller dan ooit. Bedreigingen komen ook van onverwachte kanten. De kracht om te innoveren is doorslaggevend. Hoe scoren eigenaren en management op de denkbeeldige innovatieladder? Is het belang van innovatie geborgd binnen het bedrijf? Hoe presteert uw R&D-afdeling in vergelijking met de concurrentie? En hoe ontwikkelt uw bedrijf zich tot die disruptieve onderneming die de markt voortdurend een stap voor blijft?
 
Actreevate geeft inzicht in uw innovatieniveau aan de hand van innovatiesessies met medewerkers op sleutelposities in uw bedrijf. Tijdens die sessies komen tal van onderwerpen aan bod. Onderwerpen op het niveau van strategie, van bedrijfsvoering, zelfs op het technisch inhoudelijk niveau, om nieuwe producten of concepten aan het licht te brengen.

Balans emotie/ratio in het bedrijf
Hét verschil tussen een familiebedrijf en een 'regulier' bedrijf is dat het management ook een andere band met elkaar heeft. Daardoor kan de emotie de ratio weleens overheersen. Wordt er open over de verwachtingen en behoeften binnen de familie gesproken? Actreevate weet welke zaken er kunnen spelen binnen familiebedrijven.

De inbreng van Actreevate resulteert uiteindelijk in een persoonlijk advies aan u als opdrachtgever: wat is de status van uw familiebedrijf op elk van de vier punten?

Voor meer informatie:
Actreevate
Peter van den Dool
06 123 283 71
peter@actreevate.com
www.actreevate.com
Publicatiedatum: