Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vrijspraak in Houtense hennepzaak

Wie zette de wiet achter de komkommers?

Er werd in 2014 in een kas in Houten hennep geteeld - dat staat vast. Maar wie het gedaan heeft? Daarover bestaat volgens de rechtbank geen duidelijkheid. Twee verdachten werden in december vrijgesproken.

Het gaat om een geruchtmakende zaak uit 2014. Dinsdagochtend 3 juni in dat jaar ontdekten agenten een hennepkwekerij met ongeveer 16.000 hennepplanten in een kas in Houten. In een slaapkamer van het nabijgelegen huis stonden nog eens 108 wietplanten.


De planten stonden verstopt achter enkele rijen komkommerplanten, meldt RTV Utrecht. Zij waren ter plaatse en maakten een videoreportage.
Ook de NOS keek even in de kas.

Drie personen werden aangehouden. De voormalig eigenaar van de woning en de kas werd vrijgesproken. Hij wist niets van de situatie, oordeelde de rechtbank. Hij verhuurde de kas aan een 25-jarige Roemeen. Die kreeg een voorwaardelijke boete opgelegd voor de plantage in de slaapkamer. Nog een 28-jarige Roemeen kreeg ook een voorwaardelijke boete. Ook die was relatief laag omdat de rechtbank vindt dat de mannen onredelijk lang op hun berechting moesten wachten.

Een stel uit Tull en 't Waal is vervolgens vrijgesproken. De rechtbank oordeelde dat er geen bewijs is dat zowel de 43-jarige man als de 40-jarige vrouw wisten van de hennepplantages.