Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goed Italiaans artisjokkenseizoen

"De zaken gaan goed en de afzet verloopt uitstekend. We hebben artisjokken uit Frankrijk en Puglia vermarkt en de vraag was stabiel. Zowel producenten als handelaren kijken met tevredenheid terug op het seizoen aangezien de prijzen al vanaf september goed zijn," vertelt een medewerker van het CAAN agrofoodcentrum in Napels.

"De voorbije week is het weer omgeslagen en de intredende vorst heeft een einde aan de productie gebracht, met name in Puglia. Vanaf februari/maart zal de aanvoer weer op gang komen, waarna het de beurt is aan Campania. Momenteel worden er ook kleine volumes uit Sicilië aangevoerd maar deze dekken de vraag niet. We zullen overschakelen op artisjokken uit Tunesië en Egypte. Tunesische artisjokken zijn beter van kwaliteit dan Egyptische vanwege de kortere transittijd."

Ook de afzet van groenten als andijvie en kool verloopt prima. "De markt is levendig en de prijzen zijn normaal. De koolprijs ligt rond de €0,60 tot €0,70 per kilo." De afzet van pompoenen is voor de Kerstdagen gedaald maar zal in 2017 naar verwachting weer opleven. "In januari is de afzet van pompoenen altijd goed."


Publicatiedatum: