Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wereldwijde markt voor champignons neemt toe

Het onderzoeksbureau Transparency Market Research publiceert regelmatig statistieken over de voedingssector. In het verslag "Mushroom Market - Global Industry Analysis, Size, Share, Growth, Trends, and Forecast 2016 – 2024" staat recente informatie over de huidige staat van de champignonsector en over de factoren die van invloed zijn op deze markt.

De markt voor champignons neemt toe. Een van de redenen hiervoor is omdat consumenten meer op de hoogte zijn van de gezondheidsvoordelen van champignons. Champignons bevatten belangrijke bestanddelen voor een gezond eetpatroon. Recent onderzoek wees uit dat de consumptie van champignons de kans op borstkanker of prostaatkanker verlaagt. De kennis van deze gezondheidsvoordelen heeft geleid tot een toename in vraag op de markt.

De wereldwijde champignonsector is verdeeld in een aantal veel voorkomende soorten zoals reishi of lingzhi, oesterzwammen, shiitake en witte champignons. Elke soort heeft in specifieke regio's van de wereld een grotere aanwezigheid. Wegens de grote vraag zijn ze echter allemaal prominent aanwezig in de grotere economieën van de wereld.

De grootste markt voor champignons bevindt zich in het Verre Oosten, met name door de extreem hoge vraag naar champignons in Japan, China en zelfs India. Tegelijkertijd zijn Noord-Amerika en Europa belangrijke markten voor de omzet van exotische champignons, die zowel via lokale teelt als import op de markt worden gezet. De productie van shiitake is bijvoorbeeld in de afgelopen jaren in rap tempo toegenomen in Noord-Amerika en Europa als een direct gevolg van de toename in vraag naar deze champignonsoort.
Publicatiedatum: