Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat zijn de afweermogelijkheden tegen botrytis?

In november is bij WUR Glastuinbouw een nieuwe proef gestart met jonge potgerbera en petunia planten om de ontwikkeling van botrytis te volgen met verschillende producten die de afweer tegen ziektes stimuleren. Tevens zijn twee lichtcondities aangelegd om de invloed van licht op de werking van de producten te onderzoeken.



Aanvullend zijn twee chemische producten onder code meegenomen om de werking in sierteelt tegen botrytis te testen. Deze producten hebben al wel een toelating in de vruchtgroenteteelt. De proef is gefinancierd door de sector via het Productschap Tuinbouw en wordt begeleid vanuit LTO Glaskracht Nederland.

Na een behandelperiode van drie weken zijn de bladeren met botrytis besmet en de eerste verschillen zijn nu goed zichtbaar. WUR Glastuinbouw nodigt u graag uit om de proef te bezichtigen op donderdag 22 december van 14.00 tot 15.30 uur. Locatie: Violierenweg 1, Bleiswijk. Graag vooraf aanmelden bij Jantineke.Hofland-Zijlstra@wur.nl.

bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: