Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Potentie voor daktuinen met hydrocultuur in China

Grote steden zijn niet ongebruikelijk in China. Aangezien hoe langer hoe meer mensen naar steden trekken die gedomineerd worden door hoge gebouwen, wordt er veel onderzoek gedaan hoe deze ruimte beter te benutten is. Als onderdeel van een onderzoeksproject zijn 14 hydrocultuur bakken op daken in Guangzhou geplaatst en die blijken lucratief te zijn. Op een dak van 0,16 ha. produceren die jaarlijks groenten ter waarde van 5800 euro.

Afgelopen juli werd in het blad Agronomy for Sustainable Development een document gepubliceerd dat beschrijft dat bladgroenten hydroponisch geteeld op daktuinen niet alleen betrouwbaar en continu groenten leveren maar ook geld besparen daar de productiekosten lager liggen dan je er in de winkel voor betaalt.

Een ander voordeel is dat het kan helpen bij de bestrijding van het grootste probleem van het land namelijk luchtvervuiling. Steden vergen veel voedsel, maar dit wordt gewoonlijk ver buiten de steden geteeld. Door het opnemen van hydroponische teelt kunnen stadsbewoners hun verse groenten binnen de stad verkrijgen in plaats te laten bezorgen van ver, wat de luchtvervuiling vergroot.

De prognose is dat de bevolking in Guangzhou tegen 2020 zich bijna verdubbelt tot 15,17 miljoen en dat deze nieuwe techniek dan kan bijdragen tot een schonere, gezondere en welvarende stad.

Bron: qz.com
Publicatiedatum: