Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de genomineerden voor de Fruit Logistica Innovation Awards

Ze staan vast: De genomineerden voor de Fruit Logistica Innovation Awards (FLIA) 2017. De tien nominaties worden van 8 tot 10 februari 2017 tijdens een speciale tentoonstelling tussen de hallen 20 en 21 gepresenteerd. Tevens worden daar op 10 februari 2017 om 14.30 uur de winnaars bekend gemaakt.

"De Fruit Logistica Innovation Award geldt als belangrijkste onderscheiding in de branche en trekt media-aandacht voor nieuwe producten en diensten, die met hun eerste introductie op de markt in de laatste maanden de internationale handel in groenten en fruit belangrijke impulsen heeft gegeven." aldus Wilfried Wollbold, Global Brand Manager van de Fruit Logistica.

De bijzonderheid van de Fruit Logistica Innovation Awards: De meer dan 70.000 high-profile bezoekers uit meer dan 130 landen wereldwijd zullen op de eerste twee beursdagen hun stem op de innovatie van het jaar uit kunnen brengen.

Een deskundige jury, bestaande uit leden uit alle handelssectoren heeft uit meer dan 60 kandidaten de volgende tien genomineerden gekozen:



"BE-Cube Demountable Palletbox Systeem", Beekenkamp Verpakkingen B.V., Nederland
Een flexibel en lichtgewicht volledig inklapbaar en ruimtebesparend multifunctioneel palletsysteem voor de opslag en het transport met gedoseerde kiepfunctie.



"Crisp Fresh Watermelon", Syngenta, Frankrijk
Een voor de Fresh Cut-verwerking geteelde pitloze, langwerpige watermeloen met uiterst vast, donkerrood vruchtvlees, weinig vochtverlies en een langere houdbaarheid.



"Knox - Vertraagde karteling in vers gesneden sla", Rijk Zwaan Zaadteelt en Zaadhandel BV, Nederland
Een natuurlijke en houdbaarheid verlengende oplossing ter vertraging van de zogenaamde karteling bij vers gesneden slasoorten.



"Mango Peeler & De-Cheeker", ZTI Smart Machines, Nederland
Een schilmachine voor mango's met dynamische klemmen, speciaal ontwikkelde spikes en fijn instelbare messen voor een exacte, echter productbesparende schilling van de vrucht.



"Natupol Excel – Bee Vision", Koppert Biological Systems, Nederland
Een behuizing voor hommels met geïntegreerde navigatiehulp door reflecterende signalen en een speciale coating ter optimalisatie van de bestuiving onder kunstlicht.



"SoFruBox System", SoFruPak, Polen
Een voor de koeling en ventilatie geoptimaliseerd, milieuvriendelijk verpakkingssysteem-oplossing met een bodemloze, compatibele box en individuele SoFruMiniPak omslag.



"Streamer Automatic Spiralizer", Turatti srl, Italië
Een snijmachine voor de grootvolume productie van groentepasta bij spaghetti, tagliatelle, ringen, spiralen of gnocchi van wortelen, zoete aardappelen en andere groenten.



"Sustainable Grow Bag for Tasty Tomatoes", Greenyard Horticulture Belgium, België
Een volledig composteerbaar en met 100% organisch substraatgevulde bio-growbag voor de teelt van kasgroenten zoals tomaten en andere producten.



"The Cracking Monkey – Pili Nuts", Die Frischebox GmbH, Duitsland
Uit de Filipijnen afkomstige vooraf gekiemde noten in een milieuvriendelijke katoenen zak. Zij zijn vooraf voorzien van een inkeping en dankzij de bijgeleverde roestvrijstalen kraker eenvoudig te kraken.



"yello – The Color of Taste", VI.P / VOG, Italië
Een uit de kruising van de Golden Delicious en Senshu geelschalige, zoete, sappige geteelde appel van het Japanse soort Shinano Gold.
Publicatiedatum: